Over slaapcoaching

Slaapproblemen bij kinderen komen vaker voor dan je misschien zou denken. Ongeveer de helft van de kinderen onder de 4 jaar ervaart vroeg of laat slaapproblemen. Slapen is een vaardigheid die je baby nog moet leren. Als het hem niet lukt, kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. Vaak komen er dan verkeerde slaapgewoontes en dan ontstaat een slaapprobleem. 

Door middel van slaapcoaching help ik jou om met je kindje te werken aan een goede slaapbasis. Ik kijk hierbij verder dan alleen de slaaptechniek. Het slaapplan voor je kindje is altijd op maat gemaakt. Passend bij jouw situatie en wensen, leeftijd van je kind en type slaapprobleem.

Onrust in kaart: pak de oorzaak aan

Is er onrust, dan is er weinig slaap. En is er weinig slaap, dan ontstaat er onrust. En niet zelden spelen er meerdere ongemakken tegelijkertijd. Het is voor ouders vaak lastig om de wirwar van oorzaak en gevolg te ontrafelen. Ik ben opgeleid om de oorzaak van de onrust te herkennen en kan je hier effectieve adviezen bij geven. Wanneer je baby vrij is van fysiek ongemak ontstaat er ruimte om weer en meer te slapen. Vooral bij jonge baby’s is aandacht voor de (oorzaak van) onrust van groot belang om het werken aan slaap mogelijk te maken. 

Werken aan een goede slaapbasis

Door een goede slaapbasis te leggen leert je kind de vaardigheid van het slapen en heeft hij iets om op terug te vallen in roerige tijden. Daar zal je kind (en de rest van je gezin) jaren profijt van hebben. Werken aan een goede slaapbasis kan met baby’s van alle leeftijden. Hoe je dit aanpakt is per leeftijd verschillend. We gaan hier bijvoorbeeld aan de slag met het ontwennen van verkeerde slaapgewoontes. Zelfs met jonge baby’s kunnen we door middel van slaapvorming toch al op een liefdevolle manier werken aan die goede slaapbasis, en zo slaapproblemen te lijf gaan. Responsiviteit en een goede hechting zijn hierbij het uitgangspunt.

Lisette Reve

Professionele slaapcoaching van A tot Zzz

De drie V's

Er zijn drie voorwaarden van belang bij het creëren van een goede slaapbasis

De drie V’s zijn van belang voor baby’s en kinderen van alle leeftijden om goed te kunnen slapen. Wanneer één (of meerdere) V’s niet op orde is, dan zie je vaak dat een kind slechter gaat slapen. Er is dan bijvoorbeeld meer hulp nodig om in slaap te vallen (zoals de aanwezigheid van een ouder, wiegen, een voeding), er is veel verzet en/of strijd bij de bedtijd of regelmatig nachtelijk waken.

Slaaptraining

Met een goede slaapbasis is echte slaaptraining van baby’s vaak eigenlijk niet meer nodig. Wil je toch meer snelheid? Is het resultaat nog niet optimaal? Of bepaalt je slimme peuter bijvoorbeeld zelf de voorwaarden voor zijn slaaprituelen? Of misschien ben je zelf al zo moe dat de kleine stapjes lastig voor je zijn vol te houden? Dan begeleid ik je (bij een leeftijd vanaf 6 maanden) bij de slaaptraining van je kindje. Ik doe dit met zachte methodes waarbij we kijken naar de behoefte van jou en je kind en je kindje nooit zo maar laten huilen. 

Wie is Lisette?

Ik ben Lisette Reve. Moeder van twee kanjers van jongens. Ervaringsdeskundige op het gebied van radeloze dagen en slapeloze nachten. Gecertificeerd kinderslaapcoach en vastbesloten om meer balans te brengen in gezinnen waar slapen niet vanzelfsprekend is. 

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe uitputtend het is als je kleintje dag en nacht huilt en niet wil slapen of alleen hazenslaapjes doet. Dagen en nachten vol tranen en troosten, niet meer aan jezelf toekomen en zorgen over het welzijn van je baby. Het is slopend en brengt het hele gezin aan het wankelen.

Ik ontdekte een liefdevolle en bewezen methode om te komen tot meer rust en ritme, minder huilen en bovenal meer slaap. Ik ben opgeleid in de Droomritme methode, een aanpak die wordt aanbevolen door zorgverleners en ouders. Er ging een wereld voor me open en nu help ik zelf slapeloze ouders met de slaapproblemen van hun kinderen. 

Winkelwagen 0