Blog

In mijn blog schrijf ik over slaapproblemen die ik ken uit mijn eigen ervaring of die ik tegenkom in mijn praktijk. Ik deel mijn kennis en geef tips. En geef met mijn verhalen een stukje herkenning en houvast.

Lieve groet,

Lisette

​Kinderslaapcoach | Gezondheidswetenschapper MSc | Ervaringsdeskundige

Als de dag vroeg begint…

Het is vijf uur in de ochtend. Ik loop in mijn pyjama op straat met de jongste telg in de wandelwagen. Stiekem gluur ik…

Wat een wakkere baby!

Ik weet even niet meer hoe laat het is. Ik denk al tegen 15:00 uur. Ik heb in ieder geval nog niet gedoucht. Eigenlijk…

Veel gestelde vragen

Ik begeleid je van A tot Zzz. Als er na onze kennismaking een klik is dan gaan we van start. Dan doe ik eigenlijk altijd met een uitgebreide intake. Aan de hand hiervan krijg ik een goed beeld van wat er speelt en wat er nodig is om het slapen weer op de rit te krijgen. We hebben persoonlijk contact en je ontvangt een uitgebreid slaapplan op maat. Hiermee kun je zelf direct aan de slag. Tussentijds houd ik vinger aan de pols en ben ik vrijwel dagelijks bereikbaar voor coaching, om je vragen te beantwoorden of mee te kijken met een slaaplog.

Dit is erg afhankelijk van de uitgangssituatie en ook de slaapdoelen die je als ouder hebt voor je kind. Maar in 3 weken zet je altijd wel grote stappen.

Factoren die een rol spelen in hoe snel we (kunnen) gaan zijn bijvoorbeeld de leeftijd van je kindje, het type slaapprobleem, of er onderliggende problemen zijn die de slaap extra verstoren (zoals reflux of allergie) maar ook het temperament van je kleintje 

De Droomritme methode is de enige echte no-cry methode in slaapcoaching van baby’s en peuters. Doordat responsiviteit centraal staat, je inspeelt op de natuurlijke ritmes van je kindje en je geleidelijk in kleine stapjes werkt aan zelfstandig leren slapen is het zeker mogelijk om zonder tranen de weg naar dromenland te vinden. Dit scheelt zo veel stress bij zowel ouders als baby! Natuurlijk zal een onrustige baby ook huilen, maar jij bent als ouder een kei in troosten en dat mag altijd. Ik zal je nooit vragen om je kindje gewoon maar te laten huilen.

De Droomritme methode is een holistische aanpak. Daarom past deze methode ook heel goed bij onrustige baby’s. Ik kijk verder dan alleen het slapen en werk ook aan het wegnemen van de onrust. Ik ben opgeleid tot onrustdeskundige waardoor ik je kan helpen de oorzaak van de onrust weg te nemen. Daarnaast zie je dat baby’s die veel huilen en weinig slapen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van slapen. En uit eigen ervaring weet ik dat je als ouder met een huilbaby je ook erg radeloos kunt voelen. Dan is begeleiding van een slaapcoach erg prettig.

Lisette Reve

Professionele slaapcoaching van A tot Zzz

Winkelwagen 0